neutropania dag 5

Vandaag zitten we al weer voor de 5e dag in neutropenia. Dit is de periode dat de witte bloedcellen in het bloed enorm laag zijn en je enorm vatbaar bent voor virussen en infectie..

Hoe zien de dagen er dan op dit moment uit?

De dagen zijn vooral saai… we mogen niet van de kamer af en vertoeven dus de gehele dag op de kamer. Owjaa we mogen 2x per dag maximaal 20 minuten naar het dakterras om een frisse neus te halen. Echter wel alles met een mondkapje op dit moment want we willen alle risico’s uitsluiten.

We beginnen iedere ochtend met 4 pillen en om 8.00 uur moeten we injecties gaan halen die het proces van witte bloedcellen bevorderen. Om de 2 dagen wordt er bloed afgenomen en gecontroleerd op de waardes. Verder hebben we geen planning op de dag en moeten we verplicht rusten, spelen we spellen, Kijken we Netflix en is papa tekeningen aan het maken.. in de avond wordt de bloeddruk, temperatuur en zuurstof nog gecontroleerd en dan zit het erop..

En Natuurlijk genieten we in de ochtend, middag en avond van het heerlijke eten dat ons dagelijks verrast.

We hopen volgende week op de juiste bloed waardes te zitten zodat we volgende week zaterdag weer lekker naar Nederland kunnen vliegen.

witte bloedcellen moeten tussen 4000 en 12000 zijn

Dinsdag 1.200, donderdag 900, zaterdag zullen ze nog lager zijn is de verwachting en vanaf volgende week maandag zullen ze in rap tempo toenemen.

6 reacties
 1. Trudy Bart josina
  Trudy Bart josina zegt:

  Hoiiiii
  Fijn om te horen dat alles goed gaat
  Dan kan je extra veel oefenen voor de kaart avonden hahahhaha

  Zet hem.op en hopelijk dat alles snel weer op pijl is zodat je idd volgende week weer lekker naar nl kan vliegen en dan op een goed herstel 🤗👊

  Groetjes van ons allemaal ❤🙏

 2. Linda van Duren
  Linda van Duren zegt:

  Vreselijk dat de dagen zo saai zijn maar wel fijn om te lezen dat het verder goed gaat 💪🔥

 3. Rianne
  Rianne zegt:

  Mike ik vind het prachtig dat je ons zo mee neemt in je proces, want eerlijk is eerlijk natuurlijk hebben we van MS gehoord maar we hebben toch geen idee over het hoe en wat.
  Natuurlijk is het voor jou een gedoe, niet prettig en saai, maar ik ben je dankbaar dat je alles met mij/ ons deelt. Want deze( maar ook andere)ellendige ziekte(s) kan ons allemaal overkomen.
  Jij bent een sterk mens!
  Groetjes❤️👋🏻 ( ook aan die kunstenaar😉🖌)

Plaats een reactie

Interesse?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2022 © Copyright - Stichting MikeMSvrij